За CSS Валидатора

Съдържание

 1. За тази Услуга
  1. Какво е това? Необходимо ли ми е?
  2. Обясненото горе е непонятно! Помощ!
  3. И така, тук ли е правилото, кое е верен CSS и кое не?
  4. Колко струва?
  5. Кой е написал този инструмент? Кой го поддържа?
  6. Как мога да се свържа с авторите? Да докладвам за бъг?
  7. Мога ли да помогна?
 2. За разработчици
  1. На какво е написан CSS Валидаторът? Кодът достъпен ли е някъде?
  2. Мога ли сам да инсталирам и да стартирам CSS Валидатор?
  3. Мога ли да създам приложение на базата на този валидатор? Има ли API?

За тази Услуга

Какво е това? Необходимо ли ми е?

The W3C CSS Validation Service е свободен софтуер, създаден от W3C в помощ на Уеб дизайнери и Уеб разработчици да проверяват Cascading Style Sheets (CSS). Може да се използва чрез тази безплатна услуга в мрежата, изтеглен използван като java програма, или java servlet на Уеб сървър.

Необходимо ли Ви е? Ако сте Уеб разработчик или Уеб дизайнер, този инструмент ще Ви бъде безценен съюзник. Не само ще сравнява Вашите style sheets със CSS спецификациите, помагайки Ви да намерите грешки или неправилно използване на CSS, но ще каже ако Вашите CSS представлява риск за правилата на ползваемост.

Обясненото горе е непонятно! Помощ!

Повечете документи в мрежата са написани на компютърен език, наречен HTML. Този език може да се използва за създаване на страници със структурирана информация, връзки и мултимедийни обекти. За цвят, текст и разположение, HTML използва език за стил, наречен CSS, съкратено от "Cascading Style Sheets". Този инструмент помага на хората създаващи CSS да проверяват и коригират при необходимост, техните CSS Style Sheets.

И така, тук ли е правилото, кое е верен CSS и кое не?

Не. Това е полезен и надежден инструмент, но е софтуерен инструмент, и както всеки софтуер, съдържа някои бъгове и спорни моменти & бъгове и спорни моменти. Истинския справочник по Cascading Style Sheets са CSS Спецификациите.

Колко струва?

Нищо. Услугата е безплатна. Кодът е отворен и Вие сте свободен да го изтеглите, използвате, модифицирате, разпространявате и други. Ако наистина Ви харесва, сте добре дошли да се присъедините към проекта или да направите дарение на W3C чрез програмата за помощ на W3C, но никой не Ви задължава в това.

Кой е написал този инструмент? Кой го поддържа?

W3C поддържа и стопанисва този инструмент, благодарение на работата и приноса на персонала на W3C, доброволни разработчици и преводачи. Вижте страницата с благодарности и признания за подробности. Вие също можете да помогнете.

Мога ли да помогна?

Разбира се. Ако сте java програмист, можете да помогнете на проекта CSS Валидатор чрез преглеждане на кода, приспособяване и редактиране на бъгове & бъгове, или с помощ в изграждането на нови възможности.

Не е необходимо задължително да сте програмист за да помогнете в изграждането и поддръжката на този инструмент: можете да помогнете с обогатяването на документацията, като участвате в превода на валидатор на собствения Ви език, или чрез абонирането Ви за мейлинг-листа и дискутиране на инструмента и помощ на други потребители.

Някакви други въпроси?

Ако имате някакви въпроси относно CSS или CSS валидатора, прегледайте мейлинг-листите и форумите. Уверете се преди това, че на въпроса или коментара Ви вече не е отговорено в документа ЧЗВ за CSS Валидатор.

За разработчици

На какво е написан CSS Валидаторът? Кодът достъпен ли е някъде?

W3C CSS валидаторът е написан на езика java, и да, кодът му е достъпен, чрез използване на CVS: можете да разгледате кода онлайн или следвайте инструкциите там за изтегляне на цялото дърво с кода. За бърз преглед на използваните класове в кода на CSS Валидатора, прегледайте README файла.

Мога ли сам да инсталирам и да стартирам CSS Валидатор?

Възможно е да изтглите и инсталирате CSS валидатора, и да го стартирате от командния ред или като сървлет на Уеб сървър. Прочете инструкциите за инсталация и използване.

Мога ли да създам приложение на базата на този валидатор? Има ли API?

Да, и да. CSS Валидаторът има (RESTful) SOAP интерфейс, който би трябвало да направи създаването на приложения сравнитено лесно (в Мрежата и други). Добрите нрави и уважително използване на споделени ресурси са, разбира се, общоприети: убедете се, че Вашите приложения почиват - sleep() между заявките към валидатора или инсталирайте собствена инстанция на валидатора.